ОДРЖАНЕ ОБУКЕ ЗА УГОСТИТЕЉЕ ИЗ БРАНИЧЕВА И ПОДУНАВЉА

У оквиру пројекта „Подршка конкурентности и развоју туризма у региону Браничево-Подунавље“, Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ организовала је у сарадњи са експертима низ радионица за локалне угоститеље на теме Kоришћење система Е-туриста и Потенцијални извори финансирања.

Током претходних недеља, одржано је укупно 10 радионица у Великом Градишту, Голупцу, Пожаревцу, Смедереву и Смедеревској Паланци, на којима је учествовало укупно 70 представника углавном активних угоститеља који пружају услуге смештаја и/или исхране. Поред лица заинтересованих за покретање властитог бизниса у областима туризму и угоститељства, радионицама је пристуствовао и број представника јавног локалног сектора – запослених у локалним самоуправама на пословима туризма и туристичким организацијама.

Шта се тиче теме Kоришћење система Е-туриста, учесници су углавном изразили своје задовољство функционалношћу и практичношћу самог Система који им значајно олакшава свакодневно пословање у контексту вођења евиденције гостију. На радионицама су делом разррешене различите недоумице учесника, а њихова питања и сугестије биће обједињене и прослеђене Министарству трговине, туризма и телекомуниикација – Сектору за туризам.

Kад су у питању Потенцијални извори финансирања, већина учесника је закључила да нажалост, често нису информисани о актуелно расположивим средствима која би им користила у процесима унапређења и ширења њиховог пословања. Такође, изразили су потребу стручне саветодавне подршке у процесу припреме захтева односно предлога пројеката, где су им пропозиције и документација неретко неразумљиви.

Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ ће с почетка наредне године организовати додатне едукације из области Потенцијалних извора финансирања, Руралног туризма и Дигиталног маркетинга, а у оквиру пројекта предвиђена је израда кратких приручника и видео-туторијала, са циљем да се угоститељима и свима који су заинтересовани да се ангажују у овом сектору у будућности, обезбеде релевантне информације, а и стручна подршка.

Реализацију „Подршке конкурентности и развоју туризма у региону Браничево-Подунавље“ подржао је пројекат #ЕУзаТебе – за културно наслеђе и туризам , који финансирају Европска унија и Немачка Влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzane-obuke-za-ugostitelje-iz-braniceva-i-podunavlja/