ОДРЖАНО БЕСПЛАТНО ТЕСТИРАЊЕ НА ХИВ И ПРЕДАВАЊЕ О СИДИ ЗА ОМЛАДИНУ

kzm-sidaУ оквиру укупне кампање борбе против СИДЕ паланачка Канцеларија за младе организовала је још догађаја који имају за циљ да подигну свест, нарочито код младих, о природи ХИВ вируса, о ризицима, и о начинима преношења заразе, односно о начинима заштите.

За младе средњошколског узраст у Свечаној сали Паланачке гимназије одржана је вршњачка едукација о практичним начинима заштите од заразе ХИВ-ом, као и још једно стручно предавање о свему што је везано за СИДУ, а битно је знати. Стручно предавање је одржала др Надежда Станковић, епидемиолог, такође из Завода за јавно здравље из Пожаревца. Потом су вршњачку едукацију за средњошколце обавиле 17-годишњакиње Маша Милић и Јана Петровић, активисткиње Омладине Јазаса из Пожаревца.

На Колонији, у Дому здравља, вршено је бесплатно тестирање грађана на ХИВ вирус. Тестирање на вирус обављала је др Вера Јоковић Костић, епидемиолог, са својим сарадницима из Завода за јавно здравље из Пожаревца. 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/odrzano-besplatno-testiranje-na-hiv-i-predava2nje-o-sidi-za-omladinu/