Početna » ОГЛАСИЛА СЕ ДР ГРУЈИЧИЋ О НЕВАКЦИНИСАЊУ ДЕЦЕ ОД РОЂЕЊА: Открила до какве промене ће доћи, ово МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ

ОГЛАСИЛА СЕ ДР ГРУЈИЧИЋ О НЕВАКЦИНИСАЊУ ДЕЦЕ ОД РОЂЕЊА: Открила до какве промене ће доћи, ово МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ

Додала је да са јачањем наших снага и развојем Института "Торлак" бити све мање оних којих неће вакцинисати своје дете

од Паланка данас
0 Коментар

Професор др Даница Грујичић рекла је за Телеграф.рс да ће то што има деце која нису вакцинисана по обавезном календару имунизације а уредно иду у школу, вероватно бити тема заједничког састанка за републичку стручну комсију за имунологију, педијатрију и инфективне болести. Она је навела да ће са јачањем Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, таквих случајева бити све мање.– Ми ћемо гледати да Национални тим за вакцине формирамо управо од ове три републичке стручне комсије. Можда ће морати неки законску акти и правилници да се донесу – рекла је министарка за Телеграф.рс.

Додала је да са јачањем наших снага и развојем Института „Торлак“ бити све мање оних којих неће вакцинисати своје дете.

– То не значи да вакцине које се увозе нису сигурне. Управо је Торлак тај који проверава њихов квалитет, то ради и АЛИМС (Агенција за лекове и медицинска средства) са друге стране, приче око тога да се увозе вакцине које нису ефикасне не стоје – казала је министарка Грујичић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept