Početna » ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ БАТУТА: Тиче се МАЛИХ БОГИЊА

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ БАТУТА: Тиче се МАЛИХ БОГИЊА

На територији Новог Сада регистрована су два случаја морбила и то код невакцинисане особе узраста девет година и особе старе 40 година

У Србији, у овој години је регистровано 46 случајева малих богиња, саопштио је данас Институ за јавно здравље Србије “ Др Милан Јовановић Батут „.

На територији Смедерева регистрован је укупно 41 случај морбила, а компликација у виду упале плућа била је присутна код двоје деце, навео је Батут на свом сајту.Ради се о 24 невакцинисане особе испод две године живота, три особе предшколског узраста и четрнаест одраслих особа, додао је Батут.

На територији Новог Сада регистрована су два случаја морбила и то код невакцинисане особе узраста девет година и особе старе 40 година.

На територији Београда регистрована су три случаја малих богиња, код детета узраста четири месеца, особе старе 21 годину и детета узраста четрнаест месеци.

Од 11. јануара 2023. на снази су пооштрене мере епидемиолошког надзора над малим богињама на територији Србије у складу са Планом активности за одстрањивање те болести у земљи.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept