петак, јун 21, 2024
Početna » ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ПИО ФОНДА: Саопштене важне информације за пензионере, повишица од 1. јула за поједине групе пензионера.

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ПИО ФОНДА: Саопштене важне информације за пензионере, повишица од 1. јула за поједине групе пензионера.

Сада су поново стигле информације из ПИО фонда о исплати пензија за мај 2024. године а две групе старијих грађана ће добити ново увећање.

од Паланка данас
0 Коментар

Немачке пензије од 1. јула биће повећане за 4,57 одсто. Грађани који су отишли ​​у пензију пре априла добиће повећање већ почетком јуна. Нови пензионери од априла па надаље већу пензију добијаће тек крајем јула. Тренутно око 400.000 држављана Србије имају право на пун износ пензије због међудржавног споразума потписаног још 1969. године, који је још увек на снази.Око 84.000 хрватских пензионера прима пензије из Немачке. Немачке пензије чине око 45 одсто свих пензија које наши грађани примају из целог света. За једног пензионера Немачка годишње за пензије у Хрватској уплати у просеку око 5.100 евра, односно 424 евра месечно.

Каснија исплата пензионерима после априла

Ускоро следи још једно повећање пензија у Немачкој, од 1. јула 2024. године, али га неће сви добити истовремено, потврдило је немачко пензијско осигурање. Ово је повећање од 4,57 одсто. Датум исплате је исти за све пензионере, а то је последњи радни дан у месецу. Међутим, нису сви пензионери једнако третирани.

Сваком ко је поднео захтев за старосну пензију после априла 2004. године или ће то чинити у будућности пензијски фонд исплаћује ретроактивно за дотични календарски месец. Ова група неће имати повећану пензију до 31. јула 2024. године.


Сада су поново стигле информације из ПИО фонда о исплати пензија за мај 2024. године.

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна, када ће примања почети да пристижу корисницима из категорије самосталних делатности, како онима који пензије примају преко текућих рачуна тако и онима који их добијају на кућним адресама или подижу на шалтерима пошта, објавио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО).

Дан касније исплата ће почети за војне и пољопривредне пензионере, такође независно од тога за који начин примања пензија су се определили.

Последњи ће пензије добити корисници из категорије запослених.

Њима ће пензије почети да пристижу 11. јуна, без обзира на то да ли их примају преко текућих рачуна, на кућним адресама или поштанским шалтерима.

Износи на чековима биће исти као и приликом претходне исплате а према најновијим подацима Фонда ПИО просечна пензија за април у Србији је износила 45.731 динар.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept