Početna » ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР ПИО ФОНДА, РЕЉА ОГЊЕНОВИЋ: Поменуо нову помоћ и повећање пензија

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР ПИО ФОНДА, РЕЉА ОГЊЕНОВИЋ: Поменуо нову помоћ и повећање пензија

Широм Србије данас је почело уручивање пакета солидарне помоћи пензионерима

од Паланка данас
0 Коментар

Директор Фонда ПИО Реља Огњеновић казао је да пензионери ове године могу да очекују још једно значајно повећање пензија.„Свакако ће крајем године бити повећање пензија. Оно о чему још не можемо да лицитирамо јесте сами износ повећања, зато што чекамо да видимо колика ће бити наплата доприноса. Она је у првом кварталу већа него прошле године за 16,4 одсто или 43,4 милијарде динара“, рекао је он и додао да ако се овај тренд настави, пензионери могу да очекују озбиљно повећање примања.

Широм Србије данас је почело уручивање пакета солидарне помоћи пензионерима, а у Раковици су подељена 323 пакета, које су уручили директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реља Огњеновић и председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић.

Набавку пакета финансирао је Фонд ПИО Србије и за ову намену, која је део бриге о друштвеном стандарду пензионера, издвојио 111 милиона динара.

Према његовим речима, у Србији ће бити подељено око 55.000 пакета, а садржина свих пакета је иста и они су састављени од прехрамбених намирница, кућне хемије и средстава за личну хигијену.

„За разлику од прошлих година, ове године изменама правилника које смо усвојили, пакет је једнообразан и садржи већи број артикала. Има их 13 и међу њима су со, брашно, уље, шећер, кесица супе, чај. Гледали смо да буду и хемијски производи, па се у пакету налазе и пасте за зубе, сапун, прашак за веш, што може да олакша њихову потрошачку корпу“, рекао је Огњеновић.

Додао је да су пре избора артикала анкетирани сами пензионери како би се видело шта им је најпотребније и истакао да ово није једини вид помоћи државе, јер је ове године издвојено милијарду динара за опоравак у бањама 22.000 пензионера а наставља се и акција у вези са пензионерском картицом.

Председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић за Тањуг је казао да је држава и на овом примеру, као и у претходној акцији бесплатног упућивања на бањски опоравак, улажући значајна средства, помогла да се поправи стандард материјално најугроженијих пензионера.

„Са повећањем пензија ове године, мислим да је држава заиста била на висини задатка. Што се тиче пакета, ове године су за њих одвојена значајна средства из Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања а послови набавке били су поверени Савезу пензионера Србије“, подсетио је он.

Расподела пакета пензионерима у Србији би, према речима Огњеновића требало да се заврши за десетак дана.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept