Početna » ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР ПИО ФОНДА: Саопштио је важне информације за пензионере

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР ПИО ФОНДА: Саопштио је важне информације за пензионере

За две године, тачније од јануара 2022. до јануара 2024. године пензије су повећане за 56 одсто

од Паланка данас
0 Коментар

За прва два месеца 2024. године наплаћено је 3,68 милијарди динара, односно 3,09 одсто више од планираног.
– Добар тренд наплате доприноса се наставља, што значи да нам је економија у стабилном стању, број запослених се повећава, као и њихове зараде. У односу на исти период 2023, ове године је наплаћено више 17,26 милијарди изворних прихода, што је у процентима исказано за 16,38 одсто бољи резултат. Ефекат позитивних кретања за пензионере је да су пензије и ове године редовно усклађене у двоцифреном проценту, и то према кретању зарада, што је најповољније за кориснике.

За две године, тачније од јануара 2022. до јануара 2024. године пензије су повећане за 56 одсто. Све ово је потврда одговорног рада и залагања државе да се стандард најстаријих побољша – навео је Реља Огњеновић, директор Фонда ПИО.

Он је подсетио да су, поред редовног усклађивања, у последње две године, у новембру 2022. и октобру 2023, била и два ванредна увећања пензија и накнада.

– Средства потребна за ове повишице обезбеђена су у приходима Фонда, тако да за те намене нису била потребна додатна средства из буџета. Захваљујући континуираном расту регистроване запослености и стабилној економији наше земље, основано очекујемо да укупни приходи Фонда од уплаћених доприноса и даље прате досадашњу добру финансијску статистику. А Фонд је увек спреман за ванредно усклађење пензија – нагласио је директор Реља Огњеновић.

Финансијским планом Фонда за 2024. годину предвиђена су средства у укупном износу од 1.077,73 милијарде динара, од чега је за права из ПИО планирано 1.056,71 милијарда динара, односно 98,05 одсто.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept