ОГЛАСИО СЕ ЕПС: МНОГИ СУ ОСТАЛИ БЕЗ СТРУЈЕ, ЕВО ШТА ЈЕ РАЗЛОГ

Од ноћас пада снег у целој Србији и задаје муке, како возачима и путарима, тако и ЕПС-у. Због великог невремена, праћеног обимним снежним падавинама и јаким ветром, на територији Републике Србије регистрован је већи број кварова на дистрибутивној електроенергетској мрежи, посебно у планинским пределима западне и централне Србије, саопштио је данас ЕПС.

„Све екипе Електродистрибуције Србије су на терену и интензивно раде на отклањају кварова. Отклањање кварова је отежано због високог снега и непроходних путева, посебно у планинским пределима“, наводи се у саопштењу. Kако се додаје, влажан и тежак снег, као и јак ветар, доводили су до кидања проводника, као и до падова дрвећа на мрежу.

Највише проблема у снабдевању има на територији Златиборског управног округа, као и Kолубарског и Моравичког управног округа. Проблема у снабдевању због снежних падавима има и на територији Мачванског, Рашког, Расинског и Јабланичког управног округа, наводи ЕПС.

Према информација које смо добили проблема са струјом је било и у појединим селима општине Смедеревска Паланка.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/oglasio-se-eps-mnogi-su-ostali-bez-struje-evo-sta-je-razlog/