четвртак, јун 20, 2024
Početna » Ограничена ловна сезона на зеца од 15. октобра до 15. децембра

Ограничена ловна сезона на зеца од 15. октобра до 15. децембра

од Паланка данас
0 Коментар

Управа за шуме обавестила је кориснике ловишта у Србији да ради заштите и регулисања бројности популације зеца (Лепус еуропаеус Палл) предузму мере ограничења трајања ловне сезоне за ову ловостајем заштићену врсту дивљачи у периоду од 15. октобра до 15. децембра.
Како истичу у Управи, сваки корисник ловишта који је годишњим планом предвидео лов на зеца у обавези је да први пробни лов на зеца организује у периоду од 15. до 25. октобра текуће ловне године те на основу тога изврши прикупљање оба очна сочива свих одстрељених зечева и достави их на анализу релевантној институцији како би се утврдила старост одстрељених јединки и реални прираст у одређеној микропопулацији зеца.

У обавештењу се додаје да је након добијених резултата анализе сваки корисник ловишта у обавези да за ловиште којим газдује одреди мере у погледу лова зеца у текућој ловној години.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept