ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ЖИВОТНИХ НАМИРНИЦА, ЗАБРАНА ЈАВНОГ ОКУПЉАЊА СВЕДЕНА НА 50 ЉУДИ

Влада Републике Србије донела је на данашњој седници Одлуку о ограничењу висине цена основних животних намирница, заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Влада је такође донела Закључак којим се забрана јавног окупљања у затвореним просторијама, са 100 људи колико је претходно било дефинисано, смањује на 50 људи.

Влада је упутила препоруку свим суграђанима старијим од 65 година да посебно ограниче своје кретање и да у што мањој мери излазе из куће, будући да су они најугроженија група становништва.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је данас да је у нашој земљи до сада регистровано укупно 48 потврђених случајева COVID19.

Од последњег извештаја, до 18 часова, тестирани су узорци 15 особа, од којих су два узорка била позитивна. Позитивни пацијенти немају тежу клиничку слику болести и налазе се у кућним условима.

У националној референтној лабораторији Института Торлак тестиране су укупно 283 особе којe су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ogranicene-cene-zivotnih-namirnica-zabrana-javnog-okupljanja-svedena-na-50-ljudi/

1 comment

    • Pera on 16/03/2020 at 07:09

    Boze pomozi nam da to bude blaga forma kucnog lecenja

Komentari su onemogućeni.