Početna » ОЈТ Смедерево: Због кривичног дела учињеног из мржње одређен притвор

ОЈТ Смедерево: Због кривичног дела учињеног из мржње одређен притвор

од Паланка данас
0 Коментар

На предлог Основног јавног тужилаштва у Смедереву, према осумњиченoме В.Ц. (46 година) одређен је притвор због постојања особитих околности које указују да  ће у кратком временском периоду поновити кривично дело или довршити покушано кривично дело или учинити кривично дело којим прети.

Осумњиченоме се на терет ставља кривично дело прогањање учињено из мржње, за које је запрећена новчана казна или казна затвора до три године, а које је извршио на тај начин што је оштећеној Ј.П. која је јеврејског порекла, противно њеној вољи и у настојању да са њом успостави контакт, упутио више од 30 увредљивих и узнемиријућих порука са очигледном религијском конотацијом, чиме је угрозио лични живот оштећене.

Кривични законик прописује да ће се околност да је кривично дело учињено из мржње због припадности раси и вероисповести, националне или етничке припадности, пола, сексуалне оријентације или родног идентитета другог лица, од стране суда ценити као отежавајућа околност.

ОЈТ Смедерево

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept