Početna » ОЈТ СМЕДЕРЕВО: ЗБОГ СКЛАДИШТЕЊА ОПАСНОГ ОТПАДА ПРЕТИ МУ ЗАТВОР ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ

ОЈТ СМЕДЕРЕВО: ЗБОГ СКЛАДИШТЕЊА ОПАСНОГ ОТПАДА ПРЕТИ МУ ЗАТВОР ОД ШЕСТ МЕСЕЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против Д. Ј. (47). Он је као одговорно лице у својој предузетничкој радњи, противно прописима, складиштио опасан отпад и то отпадне бојлере, шпорете, машине за прање веша и судова, фрижидере и замзиваче, опрему за осветлјење и праћење и надзор, лап-топ рачунаре и мониторе, затим компресоре од расхладних уређаја у количини преко 100 комада, заулјене склопове мотора и мењача од отпадних возила, више од 100 комада. Инспекцијским прегледом Републичког инспектора за заштиту животне средине констатован је електронски и електрични отпад свих разреда и индексних бројева, као и укупна количина, који је оптужени складиштио без дозволе надлежног органа и на начин којим се угрожава животна средина.Оптужним актом је предложено да се осуди на казну затвора у трајању 6 месеци као и новчану казну, јер је извршио кривично дело уношење опасних материја у Србију и недозволјено прерађивање, одлагање и складиштење опасних материја из чл. 266. ст. 1 . KЗ.

Kатегоризација отпада извршена у складу са Правилником о начину складиштења, паковања и обележавања опасног отпада, као и Правилником о категорији, испитивању и класификације отпада којима се, између осталог, предвиђа да се складиштење има вршити на начин којим се обезбеђује најмањи ризик по угрожавање живота и здравлја лјуди и животне средине. Такође су Kаталогом отпада предвиђене листе отпада према њиховој природи или активности којом се стварају, компоненти које га чине опасним, поступака одлагања и поновног коришћења, граничне вредности концентрације опасних компоненти итд. Поред наведеног, прописи утврђују и врсте параметара за одређивање физичко-хемијских особина, врсте параметара за испитивање отпада за потребе термичког третмана; врсте параметара за испитивање отпада и испитивање елуата намењеног одлагању; врсте, садржина и образац извештаја о испитивању отпада и начин и поступак класификације отпада, наводи се у саопштењу ОПЈТ у Смедереву.

 Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept