Početna » ОЈТ У СМЕДЕРЕВУ ОДРЕДИЛО ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМЗА НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ-ТУКАО ЖЕНУ ПЕСНИЦАМА И ШТАПОВИМА

ОЈТ У СМЕДЕРЕВУ ОДРЕДИЛО ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНОМЗА НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ-ТУКАО ЖЕНУ ПЕСНИЦАМА И ШТАПОВИМА

од Паланка данас
0 Коментар

На основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело насиље и породици, према осумњиченом М.М. (75 година) одређен је притвор у трајању од 30 дана због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на оштећену, као и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.


Наиме, дана 11.07.2023. године осумњичени је својој бившој невенчаној супрузи, након што је дошао у њену породичну кућу, без јасног повода задао више удараца затвореном шаком у пределу главе и тела, а након тога узео и штапове помоћу којих оштећена хода којима је наставио да јој задаје ударце у пределу главе, услед чега је оштећена задобила повреде за сада неутврђеног степена. По налогу дежурног јавног тужиоца извршен је увиђај лица места а извршено је и алкотестирање осумњиченог, којом приликом је утврђено постојање алкохола од 0,6 промила, а оштећена је превезена у Ургентно-пријемни блок Опште болнице у Смедереву где јој је указана медицинска помоћ.

Од стране тужилаштва је према осумњиченом најпре одређено задржавање а потом је предложено и одређивање притвора, при чему је нарочито у обзир узета и чињеница да је осумњичени два пута правноснажно суђиван за кривична дела са елементима насиља.

Кривично дело насиље у породици чини свако ко применом насиља, претњом да ће напасти на живот или тело, дрским или безобзирним понашањем угрожава спокојство,  телесни интегритет или душевно стање члана своје породице. Ако је при извршењу кривичног дела коришћено средство подобно да тело тешко повреди или здравље тешко наруши, запрећена је казна затвора од шест месеци до пет година.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept