ОКРУЖНЕ ПОДРУЧНЕ ЈЕДИНИЦЕ ПОДНЕЛЕ ИЗВЕШТАЈ О РАДУ НАЧЕЛНИЦИ ОКРУГА

Дана 08. фебруара 2021. године у Смедереву, у седишту Подунавског управног округа одржан je редован месечни састанак др Јасне Аврамовић, начелнице Подунавског управног округа су начелницима одељења и шефовима одсека окружних подручних јединица ресорних министарстава са седиштем у Смедереву као и са инспекторима који нису организационо повезани у оквиру унутрашње организације окружних подручних јединица у Округу.

Присутни су упознали начелницу Округа са извештајима о раду окружних подручних јединица у Подунавском управном округу за јануар 2021. године и плановима рада за фебруар 2021. године.
У оквиру извештаја о раду посебно је било речи о раду групе за санитарни надзор у условима тренутне епидемиолошке ситуације изазване заразном болешћу Covid 19. где је поред извршених 118. инспекцијских надзора над привредним субјектима донето и 227. решења о примени противепидемијских мера. Укупно је издато осам прекршајних надзора (два прекршајна налога од 30.000,00 динара и пет прекршајних налога од 5.000,00 динара. Запослени у Одсеку за рад и радне односе су током инспекцијских контрола затекли 4. лица на фактичком раду („рад на црно“) и предузели одговарајуће законске мере.
На састанку је било речи о безбедоносној ситуацији у образовним установама на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа у светлу догађаја који се десио у Основној школи „Ђорђе Јовановић“ у Селевцу, уз обавезу надлежних институција да анализирају наведени случај, изврше процену ризика и појачају мере безбедности у школама, како се овакав случај више не би поновио.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/okruzne-podrucne-jedinice-podnele-izvestaj-o-radu-nacelnici-okruga/