ОКРУЖНИ ШТАБ: У СМЕДЕРЕВСКОЈ БОЛНИЦИ 57, ПАЛАНАЧКОЈ 33 КОВИД ПАЦИЈЕНАТА

Смедеревска болница је претворена у ковид болницу капацитета 140 кревета од којих је 57 заузето и 90 слободно.Kапацитети су за две трећине попуњени оболелима из других градова. У Смедеревској Паланци, у ОБ „Стефан Високи“  је хоспитализовано 33 пацијената од којих је троје на респиратору. На респиратору у Смедереву су такође три пацијента, могло се чути данас у Смедереву, у седишту Подунавског управног округа где је одржана 3. редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Подунавског управног округа.

Од стране прим. др Зорице Митић, специјалисте епидемиолога Завода за јавно здравље Пожаревац, затим представника здравствених установа и представника локалних самоуправа, Окружни штаб за ванредне ситуације упознат је са тренутном епидемиолошком ситуацијом која је изазвана заразном болешћу Ковид 19. на територији локалних самоуправа Подунавског управног округа.

Од 16. марта до данас издата су 2480 решења лицима у изолацији. На дневном нивоу број прегледаних лица у KОВИД-19 -амбулантама је у Смедереву од 100 до 200; у Великој Плани од 30 до 50 и у Смедеревској Паланци од 50 до 70 лица.

У здравственим установама има довољно хигијенских и заштитних средстава.Није се приметило масовно оболевање у великим колективима, већ само спорадични случајеви.

Акценат Окружног штаба за ванредне ситуације је стављен на епидемиолошку ситуацију изазвану епидемијом Kовид-19.

Начелница је сугерисала локалним самоуправама да се појачава ванредни надзор у овој и даље тешкој епидемиолошкој ситуацији и да се сви придржавају мера заштите коју је прописао Штаб за ванредне ситуације. Од мера заштите се примењују све прописане мере: држање дистанце, ношење маски и редовна дезинфекција, радно време угоститељских објеката и број присутних особа у затвореном простору и на отвореном.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/okruzni-stab-u-smederevskoj-bolnici-57-palanackoj-33-kovid-pacijenata/