ОЛАКШАНА ПРОЦЕДУРА ОСТВАРИВАЊА ПРАВА НА ПОДСТИЦАЈЕ „ПО ХЕКТАРУ“

Услед проглашеног ванредног стања због корона вируса, од 15.03.2020. године, Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде обавештава све пољопривредне произвођаче који нису поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2020. години, да то НЕ МОРАЈУ да чине.
Експозитуре Упреве за Трезоз су затворене за рад са странкама. Управа за аграрна плаћања ће на основу последњег пресека стања из 2019-те године свим пољопривредницима који су остварили право на овај подстицај исплатити средства и за 2020. годину, иако нису подносили захтев. То значи, да корисници који су поднели захтев у 2019. године, НЕ ИДУ у локлане експозитуре Управе за Трезор да поднесу захтев, већ ће средства бити директно исплаћена на наменски рачун пријављен у Регистру пољопривредних газдинстава, корисницима који остваре право на основне подстицаје у
биљној производњи у 2020. години.
Корисници који нису поднели захтев у 2019. години, а који испуњавају услове за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2020. години, такође, НЕ ИДУ у локлане експозитуре Управе за Трезор да поднесу захтев. Довољно је да податаке о подносиоцу захтева, и то: име и презиме, матични број (ЈМБГ) и број пољопривредног газдинства (БПГ) упуте на следећу мејл адресу: uap.kabinet@minpolj.gov.rs . На основу достављених података вршиће се исплата корисницима који испуњавају услове прописане Правилником. Корисницима који нису технички у могућности да упуте мејл биће доступне филијале Управе за Трезор, док ће експозитуре привремено престати са радом са странкама. Списак филијала Управе за Трезор можете пронаћи на следећем линку:
https://www.trezor.gov.rs/src/news/2020_03_20/. Молимо све корсинике да поступе према наведеним инструкцијама. Како би процес исплате текао што ефикасније, молимо Вас да нa наведену имејл адресу не упућујете своје податке уколико сте у 2019. години остварили право на основне подстицаје у биљној производњи (подстицаје „по хектару“). Додатне информације можете добити на неки од телефона Контакт центра Управе за аграрна плаћања: +381 11 30 20 100 ; +381 11 30 20 101 ; +381 11 30 20 118 и +381 11 31 07 002 или путем имејл адресе uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs .

ПССС Смедерево
Петровић Снежана,

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/olaksana-procedura-ostvarivanja-prava-na-podsticaje-po-hektaru/