Početna » “ОЛГИНА” УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ НАГРАЂЕНА ПРЕСТИЖНИМ ПРИЗНАЊЕМ

„ОЛГИНА“ УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ НАГРАЂЕНА ПРЕСТИЖНИМ ПРИЗНАЊЕМ

Балканско Архитектонско Бијенале је једна од највећих и најзначајнијих интернационалних смотри савременог архитектонског и дизајнерског стваралаштва на овим просторима.

од Паланка данас
0 Коментар
На овогодишњој смотри, идејно решење арихитекте Александра Гушића, наша УЧИОНИЦА БУДУЋНОСТИ освојила је треће место у категорији ентеријер.

Балканско Архитектонско Бијенале (БАБ) је платформа критичког промишљања савремене архитектуре и дизајна, насталих у околностима одсуства јаких институционалних оквира, ограничености материјалних ресурса, техничке и актерске поднормираности. Вредност Бијенала, као таквог, огледа се у чињеници да уместо пуког приказивања квалитетне архитектонске продукције, кроз серију различитих анализа (научну конференцију, међународну изложбу и стручна предавања) истражује феномен критичког регионализма на Балкану.

Циљ Бијенала јесте да окупи и умрежи истакнуте ауторе из сродних области урбанизма, архитектуре и дизајна из различитих средина. Сврха ове међународне манифестације јесте да прикаже и промовише примере добре праксе, али и да покрене дискусију на најважније теме од интереса за привреду и струку. Награде се добијају у пет излагачких категорија: архитектура, урбанизам, нереализовани пројекти, дизајн ентеријера и дизајн намештаја.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept