„ОЛГИНИ“ СВЕТОСАВЦИ УСПЕШНИ НА ОПШТИНСКОМ ТАКМИЧЕЊУ

На Општинском такмичењу из Православног катихизиза, у суботу, 13. марта 2021. године, такмичарске екипе ОШ „Олга Милошевић“ постигле су следеће резултате:

1. место (друга група – 91 поен): Богдан Аџић, Антонина Аџић и Мара Јоксимовић
2. место (трећа група – 86 поена): Катарина Перић, Невена Загорчић и Николина Станимировић
2. место (пета група – 82 поена): Нина Тодоровић, Тамара Живојиновић и Јована Лах
3. Место (четврта група – 77,5 поена): Срна Аранђеловић, Емилија Маринковић и Нина Мировић
3 место (прва група – 74,5 поена): Јован Лах, Сара Салатић и Мијана Аџић
4. место (шеста група – 70 поена): Вук Андрејић, Петар Милошевић и Софија Лукић
Све екипе су се пласирале на наредни, Окружни, ниво такмичења.
Обим градива на такмичењу обухватао је: Стари завет, Нови завет, Литургика – догматика, Историја хришћанске цркве, Историја СПЦ.
Циљ такмичења је рангирање и вредновање знања, способности, склоности, стваралаштва, позитивних социјалних вредности стечених током образовања и васпитања, као и тимски дух, толеранција, дружење и развијање мотивације за даље напредовање, а односе се на област верске наставе – православног катихизиса, све у складу са прописаним исходима и циљевима образовања и васпитања.
Појава вируса COVID19 је у многоме изменила образовно васпитни рад у школи. Настава се изводи по комбинованом моделу и велики број активности је измештен из школске учионице на интернет платформне. Због бриге о здрављу наших ученика и наставника, одлучили смо да такмичење ове године буде одржано on line, на свим нивоима такмичења осим за школски.
Честитамо вероучитељу Милошу Савићу и свим ученицима који су узели учешће на овом такмичењу и постигли изванредне резултате! Децо, будите и даље вредни и истрајни у стицању нових знања!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/olgini-svetosavci-uspesni-na-opstinskom-takmicenju/