ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ СА ГРАДОМ ПРОТУТЊАЛО ПАЛАНАЧКОМ ОПШТИНОМ

Најављивано снажно невреме праћено јаким ветровима и пљусковима, погодило је данас око 17  часова Паланку и околину. Невреме је праћено грмљавином, јаком кишом и градом.

У Паланци је град пао у мањој количини и кратко је трајао, док како видимо на фотографијама доле које су из Азање и показују да је тамо град обилно падао тако да су се забелеле ливаде и дворишта. Како је било по другим селима није нам познато и колика је штета причињена, тако да можете у коментарима написати какво је невреме било у вашем крају.

Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је да се данас очекују краткотрајне временске непогоде – обилнији пљускови са грмљавином, појава суградице и града и јак, повремено и олујни, западни и северозападни ветар.

Наранџасти метеоаларм, који означава време које је опасно, упаљен је за готово целу Србију, односно за Бачку, Банат, Срем, Београд, западну Србију, Шумадију, Поморавље, источну и југозападну Србију.Метеоролог Ђорђе Ђурић навео је да ће време до краја дана бити веома нестабилно, те да се препоручује опрез.

– Грмљавинске олује над деловима Србије. Овог послеподенва широм Војводине и северне Србије (Поморавље, Подунавље, Браничевски округ, Шумадија) има кише и пљускова са грмљавином. Истовремено, обилнијих пљускова са грмљавином има у Бачкој, Срему, у Подрињу и у Мачви, а локално у овим пределима има грмљавинских олуја са веома обилним пљусковима, јаким громовима, локано има и града, а у кратком временском интервалу очекује се и преко 20-30 мм кише по квадратном метру – навео је Ђурић.

Kако истиче, сви ови системи се у западној висинској струји премештају према истоку.
Сутра ће у већини дела дана бити променљиво облачно и суво са дужим сунчаним интервалима.

После подне у брдско-планинским пределима очекује се локални развој конвективне облачности местимично са пљусковима и прљавином.

Јутарња температура кретаће се од 8 до 12, највиша дневна од 21 до 23 степени.

И у Београду ће бити променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и суво. Ветар ће бити умерен, повремено и јак, западни па северозападни, увече у слабљењу.

Јутарња температура око 11 степени, највиша дневна око 21. Увече и током ноћи постепено наоблачење.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/olujno-nevreme-sa-gradom-protutnjalo-palanackom-opstinom/