ОМЛАДИНСКИ КРАТКИ ФИЛМ „ДРУШТВО, НЕ ИНТЕРНЕТ“ (ВИДЕО)

kzm222Кратки играни филм, „Друштво, не интернет“, направила је омладинска група „Друштвени мајстори“ из См. Паланке у склопу свог вишеслојног пројекта „Инсталирај друштво“, који је извођен током друге половине 2016. године у оквиру програма Министарства омладине и спорта „Млади су закон“. Филм се бави темом отуђења и десоцијализације услед прекомерног и неадекватног коришћења интернета, односно мобилних и других савремених техничких уређаја.
– Филм „Друштво, не интернет“ у целости је ауторско дело омладинске групе (идеја, сценарио, режија, камера, монтажа), дакле без икаквог учешћа професионалаца, што је за посебну похвалу, јер даје додатну димензију, представља један специфичан успех и, наравно, требало би да буде пример за друге. Циљ филма, као и целог пројекта, јесте да се, пре свега код младих, створи представа о последицама прекомерног боравка уз интернет и техничке уређаје, односно да се укаже на незамењивост дружења и директног контакта.
– За паланачку Канцеларију за младе ово је једна од веома важних тема, јер се тиче квалитета живота младих људи и њихове спремности да се на прави начин социјализују и на прави начин укључе у токове важне за њихов друштвени и лични живот.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/omladinski-kratki-film-drustvo-ne-internet-video/