ОНЛАЈН ПРОБА МАЛЕ МАТУРЕ ПОЧИЊЕ СУТРА

За ученике завршног разреда основне школе сутра почиње онлајн проба мале матуре тестом из српског (матерњег) језика. За четвртак је тест из математике, а 24. априла комбиновани тест.
Сврха тестирања је да ученици стекну увид да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета.
Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8 до 20 часова), како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају. То не значи да ће ученик радити тест 12 сати, већ када приступи ради наредних 60 минута, односно 90 минута.

„Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено. То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања“, наведено је у допису које је Министарство просвете недавно проследило школама.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/onlajn-proba-male-mature-pocinje-sutra/