ОПЛЕНАЧКА БЕРБА ОВЕ ГОДИНЕ ТРИ ДАНА, ЕВО КАКО ИЗГЛЕДА ИЗМЕЊЕН ПРОГРАМ

 

У организацији Општине Топола и ТО  „Опленац“ од 8-10. октобра у Тополи ће се одржати 58. Опленачка берба и Сабор изворног народног стваралаштва.

Обележавање Опленачке бербе отпочеће у  петак, дечјим програмом на Винском тргу од 10 часова. Свечано отварање 58. Опленачке бербе заказано је за  14 часова  у Карађорђевом граду.  У 16 часова у винској улици свечано ће бити отворен сајам вина, сувенира и домаће радиности док је за 18 часова заказана етномузиколошка радионица, певање из вика или како научити певање из вика, модератор професор др. Димитрије Големовић, Визиторски центар.

Другог дана Опленачке бербе, у суботу од 9 часова започеће такмичење у припреми гулаша „Краљевски котлић“ на платоу испред Визиторског центра а за 10 часова је заказан Културно уметнички програм на Винском тргу. У 10 часова одржаће се Национална изложба паса свих раса на Фудбалском игралишту у селу Жабаре.  У 11 часова на Винском тргу доделиће се награде са 17. Међународног оцењивања вина и ракија.  Од 12 часова је изложба грожђа, воћа и осталих пољопривредних производа Средње школе „Краљ Петар I“. 14:30 са Опленца до Карађорђевог града проћиће свечани дефиле учесника Сабора изворног народног стваралаштва а у 15 часова Сабор ће бити свечано и отворен у Карађођевом граду. За 19 часова заказан је концерт Дејана Петровића и Биг Бенда на Винском тргу.

Последњег дана Опленачке бербе, у недељу у 12 часова одржаће се концерт КУД Опленац са гостима на Винском тргу а од 12 часова X сусрети младих певачких група Србије. У 17 часова на Винском тргу концерт ће одржати и „Амадеус бенд“ чиме ће се и завршити овогодишња Опленачка берба.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/oplenacka-berba-ove-godine-tri-dana-evo-kako-izgleda-program/