Početna » ОПРЕЗ ЗА 1. МАЈ И УСКРС: Упозорење Агенције за безбедност саобраћаја

ОПРЕЗ ЗА 1. МАЈ И УСКРС: Упозорење Агенције за безбедност саобраћаја

АГЕНЦИЈА за безбедност саобраћаја позвала је све учеснике у саобраћају да у време првомајских и ускршњих празника буду додатно опрезни, јер се очекује повећана гужва на путевима и веће учешће осетљивих категорија. Биће више локалних кретања, више мотоцикала, бицикала и мопеда, као и већи број пешака.

од Паланка данас
0 Коментар

Анализе које спроводи АБС показују да су најчешћи фактори настанка саобраћајних незгода са настрадалима у време првомајских празника неприлагођена брзина и вожња под дејством алкохола.– Апелујемо на возаче да буду стрпљиви и толерантни, да прилагоде брзину условима на путу и поштују ограничења, као и да не управљају возилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци – поручују из Агенције. – Пешацима и бициклистима саветујемо да буду опрезни, уочљиви за друге учеснике и адекватно осветљени. Мопедистима и мотоциклистима поручујемо да се адекватно припреме за путовања, користе кациге и заштитну опрему и поштују прописе. Возаче и путнике у аутомобилима подсећамо да су обавезни да користе сигурносне појасеве и исправно превозе децу у адекватним ауто-седиштима.

Агенција позива све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни и да својим понашањем не угрожавају себе ни друге.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept