ОПШТА БОЛНИЦА „СТЕФАН ВИСОКИ“-НАСТАВАК АКЦИЈЕ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА У НЕДЕЉУ 20. МАЈА

У више од 100 здравствених установа у Србиjи, у недељу 20. маjа, биће организована акциjа превентивних прегледа коjи овог пута подразумеваjу дерматолошки преглед младежа, кардиолошки преглед и проверу триглицерида и холестерола.

У Смедеревској Паланци грађани ће моћи да обаве дерматолошки преглед у Дому здравља од 8.00 до 12.00 часова, кардиолошки преглед (без ултразвука) и  проверу триглицерида и холестерола радиће у ОБ „Стефан Високи“ од 8.00 до 16.00 часова, док ће преглед крви обављати и Дом здравља у Великој Плани.

Грађанима који намеравају да у недељу контролишу триглицериде и холестерол, саветује се да не узимају храну у периоду од 12 сати пре давања узорака на анализу.

Ово је девета по реду акција бесплатних превентивних прегледа, у оквиру којих је, до сада, прегледано око 160.000 грађана. Од тог броја, више хиљада грађана је упућено на даљу дијагностику, чиме је још једном показано да промоција превенције и ране дијагностике као начина бриге о сопственом здрављу нема алтернативу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/opsta-bolnica-stefan-visoki-nastavak-akcije-preventivnih-pregleda-u-nedelju-20-maja/