ОПШТИНА ПАЛАНКА ДОБИЛА ШЕСТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ УПРАВНОГ МЕСТА

Министарство државне управе и локалне самоуправе потписало је данас уговоре са општинама и градовима за пројекат које ће ово министарство финансирати у оквиру пилот пројекта „Подршка у успостављању јединственог управног места“.

Међу општинама које су добиле средства за реализацију овог пројекта налази се и општина Смедеревска Паланка. Ову
вест је потврдио и Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка који је написао:

Поштовани суграђани,
Уз велику помоћ Владе Републике Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе, Смедеревска Паланка је добила нових 6 милиона динара.
Данас је потисан уговор о коришћењу средстава за успостављање јединственог управног места у нашој Општини. Ради се о пилот пројекту који ће омогућити нашим суграђанима један потпуно другачији и бржи приступ документацији. Потпуно нову управу, која ће бити по мери свих нас.
На само једном месту у холу Општине, суграђани ће моћи да прибаве све од документације која им је потребна, а да при том не морају да чекају и иду по канцеларијама.
Паланка је једна од осам општина која је прошла на конкурсу, самим тим је наша одговорост већа да све ово спроведемо у дело.
Хвала Влади Републике Србије, министру Бранку Ружићу као и државном секретару господину Бојану Стевићу на указаном поверењу.

Општине које су  подржане у оквиру пилот програма, мораће да обезбеде учешће од 10 процената, а средства могу да користе за опремање јединственог управног места, набавку неопходних техничких средстава за реализацију пилот пројекта, подршку у оснивању јединствених управних места (нова систематизација и организација, обуке за службенике и друго).

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/opstina-palanka-dobila-sest-miliona-dinara-za-uspostavljanje-jedinstvenog-upravnog-mesta/