Početna » ОПШТИНА ПАЛАНКА И НСЗ ИЗДВОЈИЛИ 12 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА 35 КОРИСНИКА ПРОГРАМА ЗАПОШЉАВАЊА

ОПШТИНА ПАЛАНКА И НСЗ ИЗДВОЈИЛИ 12 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА 35 КОРИСНИКА ПРОГРАМА ЗАПОШЉАВАЊА

Данас је Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка уручио 35 уговора корисницима програма запошљавања.

од Паланка данас
0 Коментар

Субвенције за самозапошљавање добила су 23 будућа предузетника, а 12 послодавца је добило субвенције за запошљавање 14 незапослених  из категорије теже запошљивих, од којих су две особе са инвалидитетом. За ту намену издвојено је 12 милиона динара. Из општинског буџета је издвојено око 6 милиона динара  и толико је определила Национална служба за запошљавање.

У последње четири године постигнут је напредак у привредном развоју, а посебно на  пољу запошљавања.

Смедеревска Паланка сада  има 2.113 незапослених, што је за око 64% мање него пре четири године када је било око 5800 лица, а циљ је да наредне године тај број буде још мањи.  То ће се постићи  кроз постојеће активне мере запошљавања на којима се ради, и стварању услова за нове инвестиције, довођењу инвеститора  и отварању  нових радних места.

Велико интересовање наших суграђана  за овај вид запошљавања и покретања сопственог посла  нам показује да треба да наставимо да им пружамо подршку тако да смо за наредну годину предвидели више средстава, рекао је Вучен.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept