ОПШТИНА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ДОБИЛА 15 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗВОЈ ЗАДРУГАРСТВА

Општина Смедеревска Паланка данас је добила 15 милона динара која ће бити утрошена за развој задругарства на територији наше Општине.
Земљорадничка задруга ,,Липовац“ из Баничине је носилац пројекта и корисник добијених средстава. Ову вест је потврдио Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка.

Министар без портфелја задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Kркобабић рекао је данас да су 73 задруге у Србији добиле 804 милиона динара за даље унапређење производње, што ће утицати на око 4.600 пољопривредника, запослених и њихових породица.

Никола Вучен, председник Општине Смедеревска Паланка, на свечаности приликом потписивања уговора

Током потписивања уговора о додели тих средстава, којем су присуствовали представници локалних самоуправа и задругари, Kркобабић је рекао да је то „историјски дан“, да ће држава наставити да се бави обновом задругарства у Србији.

„Први пут у историји начињен је тако велики корак за задругарство, захваљујућу влади Александра Вучића, која је препознала проблематику и значај овог питања за читаву нацију“, рекао је Kркобабић, а потписе на уговоре ставили су и градоначелници или председници општина, дајући тако подршку локалне самоуправе овом пројекту од националне важности.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/opstina-smederevska-palanka-dobila-15-miliona-dinara-za-razvoj-zadrugarstva/