ОПШТИНА ВЕЛИКА ПЛАНА ДОБИЛА СРЕБРНУ ПЛАКЕТА ШАМПИОНА СОЛИДАРНОСТИ У ДОБРОВОЉНОМ ДАВАЊУ КРВИ

Институт за трансфузију крви и Црвени крст Србије  су у знак захвалности даваоцима крви, сарадницима и волонтерима који учествују у организовању акција добровољног давања крви су данас у Старом двору у Београду, приредили традиционални новогодишњи пријем посвећен добровољним даваоцима крви.

На свечаности су додељене златне, сребрне и бронзане плакете, а међу шампионима солидарности су се ове године нашле организације, активисти, волонтери и даваоци из читаве Србије.

Међу добитницима се налази и Општина Велика Плана, а тим поводом Игор Матковић, председник општине Велика Плана је рекао:

„Трећу годину за редом је наша општина међу најхуманијим у нашој земљи. Сваке године степеник више. Хвала свим даваоцима крви са територије општине и свим момцима и девојкама из Црвеног крста Велика Плана.“

Осим Велике Плане плакете су добили и Мионица, Велико Градиште, Рашка, Ивањица и Коцељева. Титулу најхуманије општине добио је Лазаревац док је специјално признање добило СД Црвена Звезда.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/opstina-velika-plana-dobila-srebrnu-plaketa-sampiona-solidarnosti-u-dobrovoljnom-davanju-krvi/