Početna » ОПШТИНА ВЕЛИКА ПЛАНА РАСПИСАЛА НЕКОЛИКО ЈАВНИХ ПОЗИВА

ОПШТИНА ВЕЛИКА ПЛАНА РАСПИСАЛА НЕКОЛИКО ЈАВНИХ ПОЗИВА

Општина Велика Плана расписала је јавне позиве за субвенционирање самозапошљавања, теже запошљивих категорија незапослених и јавне радове, који ће бити реализовани у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

од Паланка данас
0 Коментар

Субвенција за самозапошлјавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошлјавање-филијала Смедерево-Испостава Велика Плана и имају завршену обуку за развој предузетништва. Субвенција за самозапошлјавање доделјује се у једнократном износу од 300.000 динара, односно 330.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос на територији општине Велика Плана.Последњи рок за подношење захтева за ову субвенцију са бизнис планом је 30.6.2023. године.

Субвенција за запошлјавање незапослених лица из категорије теже запошлјивих одобрава се послодавцима који припадају приватном сектору, у једнократном износу, ради запошлјавања незапослених који се воде на евиденцији Националне службе за запошлјавање, филијала Смедерево-Испостава Велика Плана.

Висина субвенције је одређена степеном развијености јединице локалне самоуправе (ЈЛС Велика Плана разврстана је у трећу групу), а у складу са важећом уредбом Владе Републике Србије и за општину Велика Плана износи 225.000 динара по лицу, односно 270.000 динара за особе са инвалидитетом, кориснике новчане социјалне помоћи, млади у домском смештају, хранителјским породицама и старателјским породицама и жртве породичног насилја;

Последњи рок за подношење захтева за ову субвенцију са бизнис планом је 17.7.2023. године.

Што се тиче јавних радова, предвиђено је да послодавац н њимарадно ангажује најмање пет незапослених лица. Максимална дужина трајања јавног рада је четири месеца, у складу са расположивим финансијским средствима.

Последњи рок за пријем пријава за учешће на овом јавном конкурсу је 16.6.2023. године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept