ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ПРЕДЛОЖИО ДА ЂАЦИ И ДАЉЕ ПОХАЂАЈУ НАСТАВУ ПО 1. МОДЕЛУ

На данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације анализирана је епидемиолошка ситуација  на подручју општине.

Извештај је поднео др Милан Матејић који је у свом излагању рекао је број оболелих пацијената и даље у порасту, како код старије тако и код млађе популације становништва. Он је истакао да су проширени капацитети у Ковид амбуланти на Колонији, а рaдно време је од 7 до 22 часа, сваког радног дана и викендом.

У ОБ „Стефан Високи тренутно је хоспитализовано 95 пацијената оболелих од Ковида 19, са средње тешком и тешком  клиничком сликом. Др Никола Ристић је на састанку штаба рекао да је у болници отворено и треће Ковид одељење са педесет лежајева.

Настава у основним и средњим школама на територији Општине, и наредне радне недеље одвијаће се према моделу који се већ примењује од понедељка 27. септембра, уколико другачије не буде одређено одлуком надлежног Министарства. Школе ће доносити одлуке о евентуалној промени модела наставе у појединим одељењима, сходно упутствима Министарства просвете.

.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/opstinski-stab-za-vanredne-situacije-predlozio-da-djaci-i-dalje-pohadjaju-nastavu-po-1-modelu/