ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ПАЛАНКЕ ДОНЕЛО ПРЕДЛОГ О РАДНОМ ВРЕМЕНУ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА

На педесет трећој седници Општинског већа утврђен је Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о распореду радног времена. На предлог Савета за безбедност, чланови општинског већа сагласили су се око промене радног времена угоститељских објеката на територији општине Смедеревска Паланка.

Предлог Одлуке подразумева скраћење радног времена свих угоститељских објеката,  петком и суботом од 06:00 до 00:00, осталим данима од 06:00 до 23:00, ноћни клубови од 21:00 до 02:00 часа после поноћи. Такође се забрањује продаја алкохолних пића у времену од 22 до 6 сати ујутру свим трговинама, односно продавницама, дисконтима, киосцима, специјализованим продавницама за продају штампе, трговинским центрима и бензинским пумпама.

У наведеним објектима на видном месту мора бити постављено упозорење о забрани продаје алкохолних пића у наведеном периоду.  Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке  прослеђен је Скупштини на усвајање.

На седници Општинског већа утврђен је предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета Општине Смедеревска Паланка за 2019. годину.

Чланови већа разматрали су Програме пословања ЈКП „Водовод“, ЈКП „Општинска гробља“, ЈКП „Морава“ , као и Предлог Плана рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2020. годину.

Поред осталог, на јучерашњој седници општинског већа донет је закључак о одобравању заузећа јавне површине у улици Првог српског устанка  ради постављања тезги за продају поклона поводом Дана жена, у периоду од 4. до 10. марта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/opstinsko-vece-palanke-donelo-predlog-o-radnom-vremenu-ugostiteljskih-objekata/

3 comments

  • Zex on 27/02/2020 at 16:00

  Na pravu adresu ste se obratili, cestitam. :)))

  • Ivan S on 27/02/2020 at 15:43

  Moram da iznesem svoje nezadovoljstvo kao gradjanin povodom ogranicavanja radnog vremena lokala i klubova.Obzirom da Sm.Palanka prakticno zivi na tercijalnom sektoru,ovo ogranicenje rada ce direktno uticati na vlasnike ugostiteljskih objekata i klubova na finansisko poslovanje.Nesposobnost i preventivni nerad policije se ne kompenzuje ogranicavanjem rada i kretanja ljudi.Takodje,zabrana prodaje alkohola se ne odnosi sa maloletna lica koliko vidim nego na sve.To je jos jedan udar na poslovanje trgovaca.Naravni lokalna vlast treba da zna da svaka odluka vuce za sobom konsekvense po neke naredne izbore.Resenje treba da se trazi preventivi i cestim patrolama policije,racijama za koje niko ne zna kad ce biti i gde…Tako da ova mera donosi ogromnu stetu.

   • Svetlana on 27/02/2020 at 21:20

   Ovo je gledano iz perspektive vlasnika lokala…..a da se malo pogleda iz perspektive gradjana koji žive u blizini ugostiteljskih objekata??
   Kada bi vlasnici lokala poštovali svoje radno vreme, za ovakvim merama ne bi bilo potrebe.

Komentari su onemogućeni.