Početna » ОРГАНИЗОВАНИ ПРЕВЕНТИВНИ ИНТЕРНИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ ОВОГ ВИКЕНДА У ЗЦ СМЕД. ПАЛАНКА

ОРГАНИЗОВАНИ ПРЕВЕНТИВНИ ИНТЕРНИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ ОВОГ ВИКЕНДА У ЗЦ СМЕД. ПАЛАНКА

У суботу 4. новембра 2023. године и у недељу 5. новембра 2023. године од 08:00 до 16:00 часова биће организовани превентивни интернистички прегледи. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати.

од Паланка данас
0 Коментар

За грађане који раније нису имали детектовано кардиолошко обољење, организован је:


1. интернистички преглед (ЕКГ и контрола крвног притиска) у интернистичкој амбуланти Опште болнице „Стефан Високи“ у Смед. Паланци,

2. контрола глукозе у крви и липидни статус (триглицериди и холестерол), а узорковање крви радиће се у Служби за лабораторијску дијагностику Дома здравља Смед. Паланка, у Рудник згради. Грађани који дају крв на анализу до 12 часова, могу очекивати да ће резултати бити готови истог дана . Резултати анализа узетих после 12 часова биће издати наредног дана. Саветује се да пацијентима да, ипак, због одређивања гликемије у крви, у лабораторију дођу раније преподне.

Болести срца и крвних судова водећи су узрок оболевања и умирања у Србији и у свету. У већини случајева кардиолошке болести изазване су факторима ризика који се могу контролисати или лечити – висок крвни притисак, гојазност, пушење, недовољна физичка активност. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Важно је напоменути да није потребно заказивати прегледе. Сви су добродошли да искористе ову прилику и брину о свом здрављу. Ваше здравље је на првом месту! Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за даље лечење.

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине у Дому здравља Смедеревска Паланка.

Лекари опште медицине даваће упуте почев од данас, односно упут можете добити у петак, суботу и у недељу. У недељу упути ће се издавати у Служби за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept