ОШ „БРАНА ЈЕВТИЋ“ – КУСАДАК, ЧЕТВРТА У ФИНАЛУ КОДИГРАЊА

У научно-техничком парку Београд, у суботу 24. јуна, одржано је финално такмичење из роботике „Кодиграње“, У финалу је инаша општина имала представника а то је била ОШ „Брана Јевтић“ из Кусатка. Након завршетка такмичења и сабирања резултата, наши ученици су освојили одлично четврто место.

Екипу су чинили следећи ђаци:
1. Лазар Карашићевић 8-2
2. Филип Такач 8-2
3. Алекса Гигић 7-2
4. Драган Црњаковић 7-2

Њих је водио наставник информатике Такач Кристијан. Тако је мала кусадачка школа стала раме уз раме са школама из великих градова Краљево, Ниш и Нови Сад којима су припала прва три места.

Координатор пројекта „Битка за знање“ Небојша Глишић, рекао је да су се у Научно-технолошком парку окупиле две групе ученика од по 15 тимова, укупно 120 основаца из целе Србије, како би показали знање у кодирању и програмирању.

„Кодиграње је пројекат у којем се основци уче кодирању и програмирању на малим роботима који се називају мБоти. У склопу наше акције ‘Битка за знање’ смо опремили 350 школа у Србији са по пет малих робота на којима деца, већ претходна четири месеца, уче да програмирају и кодирају“, каже Глишић за Тањуг.

У акцији Фондације Б92 обезбеђена су средства за куповину 1.720 робота за 344 школе у Србији, организоване су обуке за више од 500 наставника, као и такмичарска лига за основце од 5. до 8. разреда.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-brana-jevtic-kusadak-cetvrta-u-finalu-kodigranja/