ОШ ХРШ ПОТПИСАЛА УГОВОРЕ ЗА ДВА МЕЂУНАРОДНА ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКТА

ОШ Херој Радмила Шишковић потписала је уговоре са Фондацијом Темпус о додели бесповратних средстава за финансирање два међународна пројекта из програма Европске уније Еразмус+.
Оба пројекта су из области Школских партнерстава за размене која су део кључне активности 2 (КА2) програма Еразмус+.

Ови пројекти треба да допринесу јачању европске димензије школа које учествују у пројекту, изградњу њихових капацитета за међународну сарадњу, као и њихових могућности да се носе са новим изазовима. Кроз организовање активности мобилности за ученике, ова партнерства ће такође промовисати инклузију и толеранцију, што су приоритети Париске декларације.
Реализација пројеката трајаће две школске године и омогућиће учествовање у међународним разменама за преко 20 наставника и исто толико ученика. Наши наставници имаће прилику да представе не само нашу школу, већ и локалну заједницу и своју земљу кроз примере добре педагошке праксе али и да упознају образовне системе земаља учесница и да унапреде своје компетенције учећи од колега из бројних европских земаља.
У пројекту „Power of Fairy tales and stories on literacy and language skills“ наши ученици и наставници имаће прилику да представе своје културно наслеђе и народно стваралаштво илуструјући подстицање описмењавања и љубави према читању кроз приче и бајке. Наставници ће унапредити своје компетенције за рад са ученицима који имају различите стилове учења, научити како да креирају дидактичке материјале и примене драмске технике приликом обраде литерарних дела. Сарадња ће се одвијати са школама из Шведске, Румуније, Словеније и Турске.
Пројекат „CO-Develop E+ Generations“ биће фокусиран на употребу дигиталних технолохија и веб алата у настави. Овај пројекат омогућиће унапређење квалитета наставе увођењем иновативних наставних метода и промовисањем критичког размишљања. Ученици ће се упознати са основама програмирања и роботике што ће им пружити изванредну основу за наставак школовања. Своја знања и искуства разменићемо са школама из Италије, Литваније, Турске, Румуније и Пољске.
На резервној листи за финансирање нашао се наш Еразмус+ пројекат мобилности из области овразовања одраслих „Шанса за све“. Након конкурса за 2020. годину, од 25 пријављених пројеката, одобрена су средства за девет пројеката, док је овај пројекат као десети доспео на резервну листу и надамо се да ће у случају одобрења додатних средстава и овај пројекат бити реализован.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-hrs-potpisala-ugovore-za-dva-medjunarodna-erazmus-projekta/

1 comment

    • Ana on 14/09/2020 at 18:18

    Svaka čast! Dobijanje ovakvih međunarodnih projekata je veliki uspeh. Sve čestitke i pohvale za nastavnike i direktora. Učenicima i nastavnicima želim uspešnu realizaciju.

Komentari su onemogućeni.