ОШ „ЛАЗАР СТАНОЈЕВИЋ“ У РАТАРИМА БИЛА ДОМАЋИН ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ ТЕХНИЧКОГ И ИНФОРМАТИЧКОГ ОБРАЗОВАЊА

У недељу, 1. марта 2020. године у Основној школи ,,Лазар Станојевић“ у Ратарима одржано је општинско такмичење из наставних предмета Техника и технологија и Техничко и информатичко образовање у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Друштва педагога техничке културе Србије.

На такмичењу је учествовало шест школа са територије општине Смедеревска Паланка, укупно 22 ученика од петог до осмог разреда. Такмичење је обухватило израду теста за све ученике, а потом и практичан рад по задатку (5-8. разред ) или моделарство (авио-моделарство и ауто- моделарство) у зависности од пријаве за такмичење.

Дипломама ће бити награђено 15 ученика, а пласман на окружни ранг такмичења остварило је 9 ученика из четири различите школе са територије наше општине. Ученици су показали завидну примену стечених знања, умења и вештина, а били су и у прилици да реално вреднују своје резултате у односу на резултате других ученика и да развијају такмичарски дух.
Пре такмичења је одржан и састанак Актива наставника техничког образовања у општини Смедеревска Паланка на коме су донете све важне одлуке везане за општинско такмичење. Запослени у школи у Ратарима која је била домаћин такмичења, уз подршки наставника чланова свих комисија, својски су се потрудили да такмичење протекне у потпуности регуларно на задовољство свих учесника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-lazar-stanojevic-u-ratarima-bila-domacin-opstinskog-takmicenja-iz-tehnickog-i-informatickog-obrazovanja/