ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ДОБИЛА еТВИНИНГ ОЗНАКУ ЗА ШКОЛСКУ 2021-2022 ГОДИНУ

Основна школа „Олга Милошевић“ једна je од 20 школа и предшколских установа из Србије које су добиле eTwinning ознаку за школе за 2021-2022. годину.

eTwinning ознака за школе није само повеља или сертификат који ћемо окачити на зид школе. Она значи да у нашој школи постоје наставници који се труде да руше предрасуде и баријере у образовању и употреби ИКТ-а у учењу! Сав рад и труд које еТвинери улажу у свoје пројекте, рад са децом и коришћење ИКТ алата, осим у квалитетном раду, препознаје се кроз националне и европске ознаке квалитета које им се додељују сваке године за успешне пројекте.е

За разлику од ознаке квалитета, којима се истиче и вреднује рад појединца, eTwinning ознака за школе истиче и препознаје рад целе школе на овој платформи. Ова ознака подразумева и вреднује рад наставника, тимова наставника и руководилаца у школи, а ознака eTwinning школе омогућава нашој установи да се издвоји од осталих.

Концепт стицања статуса eTwinning школе је концепт развојне путање. То није такмичење већ напредовање из једног нивоа у наредни, виши. Услов да школа добије eTwinning ознаку био је да је претходно добила Националну ознака квалитета као и Европску ознаку квалитета. Школе којима је додељена ознака ће: имати већу видљивост на европском нивоу, бити препознати у области дигиталне праксе и безбедности на интернету, иновативних и креативних приступа педагогији, као и подстицања континуираног професионалног усавршавања запослених.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-olga-milosevic-dobila-etvining-oznaku-za-skolsku-2021-2022-godinu/