ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НАГРАДА ЗА ГЛУМАЧКО ОСТВАРЕЊЕ И ПОХВАЛА ЗА РАЗВИЈАЊЕ ИНТЕРКУЛТУРАЛНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА

У среду, четвртак и петак, 15, 16. и 17. маја 2019. године у Церовцу је одржан је 34. фестивал дечјег стваралаштва „ Мале дечје сцене“( МАДЕС). На фестивалу је учествовало девет представа од којих су две представе извели ученици наше школе.

Другог дана фестивала на програму је била прва представа „ Моја дивна луцкаста породица“ у режији учитељица Слађане Вукосављевић и Радунке Стојковић. Глумци у овој представи су сви ученици четвртог разреда који су духовитошћу, уиграношћу и одличном глумом дочарали реалне животне ситуације и показали да свако може бити успешан ако се нађе у правој улози. Ученица Николина Радијичић је за улогу Милене награђена дипломом за најбољу женску улогу на фестивалу.

Трећег дана фестивала ученици старијих разреда су извели представу „ Токени пријатељства- The Tokens of Frendship“. Представа је настала вођењем ученика кроз креативни драмски процес у оквиру Еразмус + пројекта „Dare to be diferent“. За циљ је имала прихватање културолошких различитости и развијање интеркултуралних компетенција. За улогу Димитрија у представи похваљен је ученик Димитрије Новаковић.

Основна школа „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-olga-milosevic-nagrada-za-glumacko-ostvarenje-i-pohvala-za-razvijanje-interkulturalnih-kompetencija/