ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ПОНОВО НА МАПИ ЕВРОПЕ

Кроз Erasmus+ пројекат, Felling at home, реализована је активност држања наставе (teaching assignment) у 18. основној школи у Перистерију у Грчкој. Све активности реализовала је наставница енглеског језика Јасмина Милићевић са колегиницом Christina Stratou, која јој је била ментор.
Током двонедељне наставе у Грчкој школи реализовано је шест активности којима су узимане у обзир различите могућности и вештине ученика. Са ученицима свих група обрађивао се исти садржај али су радионице подратумевале различите задатке и активности, тако да су сви ученици могли да дају свој допринос у ономе у чему су добри. На тај начин форсирају се јаке стране детета па је овај начин учења применљив и за ученике који се образују по индивидуалном образовном плану.
Свих шест група ученика обрађивале су српску културу, традицију и обичаје. Ученици су научили да певају и на ксилофону одсвирају песму „На крај села“, да играју и певају народну игру „Дуње ранке“, да умесе славски колач. Једна група ученика из Грчке је направила макету Србије и презентовала знаменитости које је истраживала на интернету. Учили су и наше писмо и на мајцама осликавали ћирилицом писана имена. На крају су извели представу „Биберче“ на енглеском језику.
Колегиница Јасмина Милићевић је уложила пуно труда и енергије да у кратком временском периоду од две недеље наше пријатеље упозна са нашом културом. Ученици 18. основне школе у Перистерију су јој у томе пуно помогли.
По повратку у Србију своје утиске и искуства поделила је са другим наставницима на међународној конференцији наставника енглеског језика, ELTA, одржаној 12. и 13. маја у Београду.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-olga-milosevic-ponovo-na-mapi-evrope/