ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ВАМ ЖЕЛИ СРЕЋНЕ ПРАЗНИКЕ

Док последњи сати ове године полако клизе кроз прсте, потпуно је у реду осећати читав спектар различитих емоција. Због свега што је било и свега онога што ће тек бити. Сместило се у последњих годину дана много тога…много среће и радости, личне и колективне, нешто успеха и неких, успутних, неуспелих покушаја, нешто туге и бола, страхова и борби.

И кад дође моменат као овај данас, ваљало би преиспитати се…себе и своје речи, мисли, одлуке. Најбоље би било кренути од себе, заиста. Ту увек има посла и још увек би се могло урадити штошта. Мада, од свих борби, управо је та са самим собом најтежа. Али је и победа најслађа. Потпуно се отворите себи и признајте, макар и нечујно, шта је то што код себе волите и шта је оно што, уопште, не волите. Шта би се све могло променити. На чему себи честитате и чему захвалност дугујете. И од ње би требало кренути.
Бити захвалан за оно што имате и посебно за оно што немате. Јер, треба желети и радити на томе да се те жеље остваре и на том путу сазревати…тако ће и оне саме… Жеље. Да не боли. Да прође брзо. Да не прође никад. Оног тренутка кад признате себи, већ сте на пола пута. Онда захвалном, ослобођеном срцу не треба много. Јер, љубав све покреће и носи. Па, на крилима те силе, ви знате да можете све и осећате да је вредно тога. Волите, без задршке. Волите, као да вам бране.

Неисцрпна је то енергија, и снага ума и духа која може покорити свет. Али, не мора. Довољно је да се шири на све и свакога око вас и да на таласима те плиме уђете у ново и непознато…што је, свакако, година пред нама. Свеједно, загазите тихо, али одлучно и пустите срце да вас води. Оно никад не греши. То сте само ви погрешно тумачили његове знакове. Случајно или намерно, свеједно је.
Мада, не замерите себи.
То, углавном, ради остатак света. Некад са разлогом, некад потпуно неоправдано. И то је у реду. Ваше је само да себи признате кад срце ослушнете и сви остали ће морати да се сложе. Чак и грешке из љубави нису грешке, већ лекције. Важно је само и из тога изаћи са поуком. И радити на себи…увек и изнова. То је, свакако, константан процес. Али, док год радите на себи нема вам се шта замерити.
Нека и ова ноћ буде један нови почетак. Зато, у поноћ, драги наши, наздравите животу, погледајте у небо и замислите жељу, пригрлите оне најдраже, јер загрљај лечи, значи и прија. Много је оних који ноћас неће загрлити оне које би волели и зато не трошите време, већ га користите за љубав…према свему и свакоме, без резерве. Увек и свуда. Нека то буде ваш избор и одлука.
Ми вам желимо да сачувате све оно што имате и волите и да остварите и добијете све оно што немате, а желите.
Ноћ, иако дуга, проћи ће.
Ви увек бирајте да будете (нечије) светло.
Нек’ вас чува драги Бог. Живели ви нама!💛

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-olga-milosevic-vam-zeli-srecne-praznike/