ОШ „РАДОМИР ЛАЗИЋ“ ОБЕЛЕЖАВА „НЕДЕЉУ ПАРЛАМЕНТАРИЗМА“

azanja-parlamentПоводом Међународног дана демократије Народна скупштина Републике Србије и иницијатива Отворени парламент  од 7. до 13. новембра 2016. године обележиће „Недељу парламентаризма“  под слоганом „Имате реч”.

Недеља парламентаризма је серија догађаја који за циљ имају боље повезивање и упознавање грађана и грађанки Србије са радом Народне скупштине. Организовањем различитих догађаја отвара се простор за дебате о учешћу грађана у демократским процесима, значају отворености парламента као институције, као и различитим начинима комуникације између грађана и њихових директно изабраних представника.

ОШ „Радомир Лазић“, је активни учесник Недеље парламентарузма, па ће тим поводом у  уторак 8. новембра, 30 ученика обићи Народну скупштину Републике Србије и упознати се са њеним радом.

Већ сутрадан, 9. новембра, са почетком у 13 часова у просторијама школе бити организована трибина под називом „Парламентаризам у Србији током ХIХ и ХХ века“. Трибина ће бити организована за ученике као и за све заинтересоване појединце, а водиће је Дамир С. Живковић и Сава Самарџић, историчари.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/os-radomir-lazic-obelezava-nedelju-parlamentarizma/