Početna » ОСМАЦИ ДАНАС ПОЛАГАЛИ ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ-ПОТКРАЛА СЕ ГРЕШКА У ТЕСТУ

ОСМАЦИ ДАНАС ПОЛАГАЛИ ТЕСТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ-ПОТКРАЛА СЕ ГРЕШКА У ТЕСТУ

Полагањем теста из математике настављена је Мала матура 2023 за 66.970 осмака у Србији. Они су имали два сата на располагању да реше тест, а највише проблема задали су им последњих неколико задатака који су били из области геометрије, пише Еуроњуз Србија.

од Паланка данас
0 Коментар

Пре полагања данашњег теста директорима школа је стигло упутство које се тицало грешке у 17. задатку на тесту. Због тога им је стигла инструкција да се сугерише ученицима да допишу нулу на том задатку.
Такође, из Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања нам је потврђено да су због грешке у 17. задатку послали сугестију да у њему деца допишу „0“, „да се не би догодило да неко дете буде збуњено“. Kако сазнајемо, реч је о задатку који је у себи садржао датум, а у том датуму је била изостављена нула испред ознаке месеца која је била битна за задатак.

Kада је реч о самом тесту, осмаци су репортерки Еуроњуз Србија рекли да им је најтежа била геометрија, а конкретно последњи 20. задатак, иако су се послењих неколико задатака тицали управо те области.

Kако су рекли, најлакше је било првих неколико задатака који су били основног нивоа и где су се тражиле једноставне рачунице.

Према речима деце која су полагала тест, само три задатака су била „на допуњавањ“, док су сви остали задаци били „на заокруживање“, односно, у њима је било потребнод а се обележи један тачан одговор од више понуђених.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 25. јуна до 8 сати, а ђаци их могу погледати у матичној школи или преко портала Моја средња школа. За приговоре ученика на прелиминарне резултате резервисани су 25. и 26. јун. Електронским путем се приговори могу послати 25. јуна, а дан касније могу се предати у матичној школи.

Kоначни резултати мале матуре биће објављени 28. јуна, а 29. и 30. јуна попуњавају се листе жеља (електронски или непосредно у школи). Kоначни резултати расподеле по школама биће објављени 3. јула. Ђаци који не успеју да дођу до места у средњој школи, имаће шансу у другом кругу, који почиње одмах по објављивању распореда ученика у првом кругу, док ће трећи уписни круг бити 24. и 25. августа.

Чињенице

Kалендар активности за мале матуранте

– полагање трецег теста 23. јуна

– коначни резултати биће објављени 28. јуна

– попуњавање листе жеља електронским путем 29-30. јуна

– предаја листе жеља у основној школи 29. и 30. јуна

– провера тачности листе жеља 1. јула

– пријем приговора ученика 1. јула

– коначна листа жеља ученика 2. јула

– расподела по школама и образовним профилима 3. јула

Извор Еуроњуз СрбијаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept