ОСМАЦИ ОШ ХРШ ПОСЕТИЛИ ПМФ И МЕДИЦИНСКУ ШКОЛУ У КРАГУЈЕВЦУ

Ученици 8.разреда ОШ ,,Херој Радмила Шишковић“ су у оквиру програма професионалне оријентације посетили две образовно-васпитне установе у Крагујевцу у пратњи својих наставника и директора школе.
У питању су биле посете Медицинској школи са домом ученика „Сестре Нинковић“ и Природно-математичком факултету у Крагујевцу.

У Медицинској школи смо се упознали, како са образовним смеровима тако и са предметима али и обавезама које одређени образовни профили носе. Посетили смо кабинете за фармакогнозију, педијатрију, кабинет извођења практичне наставе опште медицинске струке, зубно-технички кабинет, фармакологију. Упознали смо се мало више са сваким од поменутих предмета, одговорностима које они носе у пракси али и са разноврсношћу, моралном одговорношћу и лепотом хуманости коју у себи носе медицинске профили.

На Природно-математичком факултету смо пак могли нешто више да сазнамо, кроз експеримент, о издвјању ДНК ланаца из неких биљака, као и да се мало више информишемо о професионалним смеровима које похађају студенти овог факултета. Сазнали смо разне занимљивости што из биохемије што из света научних истраживања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/osmaci-os-hrs-posetili-pmf-i-medicinsku-skolu-u-kragujevcu/