Početna » ОСМАЦИ ПРОБАЛИ ТЕСТ ИЗ СРПСKОГ, НАМУЧИЛИ ИХ ОВИ ЗАДАЦИ: Два су била трик питања, а ово их је НАЈВИШЕ БУНИЛО

ОСМАЦИ ПРОБАЛИ ТЕСТ ИЗ СРПСKОГ, НАМУЧИЛИ ИХ ОВИ ЗАДАЦИ: Два су била трик питања, а ово их је НАЈВИШЕ БУНИЛО

- Генерално тест није био тежак, али увек има оних задатака око којих се двоумимо

од Паланка данас
0 Коментар

Ученици осмог разреда данас од девет часова су полагали пробни завршни испит из српског матерњег језика, док их у 11 и 30 чека и пробни тест из изборног предмета.

Ђацима су на пробном тесту из матерњег језика муку задала три задатка.– Генерално тест није био тежак, али увек има оних задатака око којих се двоумимо. Мислим да је било трик питање на другом и 20. задатку где је био огроман текст и питања везана за њега. У последњем задатку била је прича дечака који је био у рату и питања везана за текст. Милсим да је било трик питање да ли је дечак наратор у тексту, многи су одговорили да јесте, али мислим да није

– Исту муку нам је задао и други задатак у коме је такође био текст и разумевање. Што се тиче правописа многи су грешили око писања датума. Требало је заокружити два тачна одговора. Била је комбинација римских и арапских бројева, а оно што су многи погрешили је да ли на крају године треба да стоји тачка или не.

Осмаци истичу и да су се многи двоумили око гласовних промена.

– Био је пример „радостан-радосна“ у коме је требало препознати гласовне промене. Ту су две гласовне промене – непостојано „а“ и губљење сугласника. Многи су ту препознали непоостојано „а“, али су се двоумили око друге гласовне промене – прича нам једна од ученица истичући да тест генерално није био тежак и да се надају да ће можда на завршном испиту бити мало лакши, односно да неће имати трик питања.

БРОЈKА

64.747 ученика полаже пробни завршни испит

Подсетимо, ученици су јуче полагали пробни тест из математике, а данас полажу и трећи тест из изборног предмета. Највећи број ученика, њих 38 одсто определио се да као трећи тест полаже тест из биологије, за географију се одлучило 29 одсто, за историју око 16 одсто, њих девет одсто се пријавило да полаже хемију као изборни предмет, док се осам процената одлучило за физику, саопштило је Министарство просвете.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept