Početna » ОСМАЦИ ЗАВРШИЛИ ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

ОСМАЦИ ЗАВРШИЛИ ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

ПОЛАГАЊЕ мале матуре завршено је јуче тестом из једног од предмета који су ђаци изабрали. Судећи по изјавама ученика, најлакши је био тест из хемије и биологије, док су из географије, историје и физике имали тежа питања

од Паланка данас
0 Коментар

Сви задаци су било затвореног типа, односно ученици су имали више понуђених одговора од којих је требало да заокруже тачан. Професори са којима су разговарали сматрају да су српски и математика били тежи него прошле године, док се трећи први пут полаже на овај начин па се не може поредити.
Утисак наставника у школама, који су дежурали и прегледали тестове, јесте да су прва два теста била тежа него прошле године што је, како су просветне власти објасниле, узроковано „олакшицама“ због наставе у доба пандемије.

Ове године ђаци су први пут, уместо комбинованог, полагали тест из изабраног предмета од понуђених – историја, географија, физика, хемија, биологија. Највише њих је изабрало биологију. Професори са којима су разговарали сматрају да су српски и математика били тежи него прошле године, док се трећи први пут полаже на овај начин па се не може поредити.

Успех из средње школе носи максимално 60 бодова, а на три теста највише 40 поена. Раније су тестови из српског и математике носили по 13 бодова, док су на комбинованом тесту ђаци максимално могли да остваре 14 бодова. Ове године тест из српског и математике бодују се са по 14, док трећи тест из предмета по избору носи 12 поена.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept