ОСНОВАН ПОВЕРЉИВ И АНОНИМАН ЧЕТ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Национална дечија линија Србије (НАДЕЛ) је поред саветодавне телефонске линије, за децу и младе којима је од телефонског разговора комфорније да своје мисли и осећања напишу, развила анонимну и поверљиву онлајн услугу за дописивање са стручним сарадницима, саопштено је данас. 

Из НАДЕЛ наводе да, на основу позива које добијају, децу највише муче питања менталног здравља, анксиозност код младих, брига за будућност, здравље, образовање, усамљеност и интровертност.

Према њиховим речима, све су то теме које је актуелизовала пандемија ковид-19, што је најчешће, додају, у фокусу позива деце и младих.

Нова услуга Сигурни снат је доступна на сајту 116111.rs за оне којима је од позива комфорније да комуницирају писаним путем.

НАДЕЛ на Међународни дан детета и поводом Међународног дана превенције насиља над децом који је обележен 19. новембра, позива родитеље, просветаре, медицинске раднике и доносиоце одлука на различитим нивоима да чују глас деце и активности усмере на решавање проблема менталног здравља, безбедности и заштите деце од насиља.

Мисија наше услуге НАДЕЛ – 116111 је да обезбедимо анониман, поверљив и бесплатан саветодавни разговор, сваком детету и младој особи која нас позове, са циљем да превенеримамо и пријавимо сваки облик насиља над децом, поручују из СОС линије.

Они подсећају да је СОС линија за 16 година постојања примила више од милион позива и обавила преко 54 хиљаде саветодавних разговора са децом и младима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/osnovan-poverljiv-i-anoniman-cet-za-decu-i-mlade/