ОШТРИЈЕ МЕРЕ У СРЕДИНАМА У КОЈИМА ЈЕ ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

Влада је данас прописала посебне мере заштите становништва од заразне болести COVID-19 у оним јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије проглашена ванредна ситуација.

Како би се зауставило даље ширење и преношење заразе Влада је, између осталог, одлучила да се у овим локалним самоуправама забрани окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, а неће бити могуће ни организовање свечаности као ни спортских и забавних манифестација.

Ограничен је рад угоститељских објеката од 7 до 20 часова. Када је реч о предшколским и образовним установама, неопходна је пуна примена свих превентивних мера. У образовним установама биће одложена окупљања, а пријемни и други испити биће спроведени уз примену свих мера личне заштите (физичка дистанца од два метра, обавезно ношење маске и рукавица).

Коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара за сада није могуће, али ће уз спровођење мера заштите (маске и рукавице) и даље радити козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри и теретане.

ВРС

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/ostrije-mere-u-sredinama-u-kojima-je-zbog-epidemije-proglasena-vanredna-situacija/

2 comments

    • Sandra on 02/07/2020 at 13:03

    Ljudi su mnogo neodgovorni a najvise mladi . Da tako kazem… toliko njih u grupama, niti maske nose niti nista. Stvarno strasno i zabrinjavajuce. Posle se krste kumu i mole kad nekog iz porodice pogodi daleko bilo. Grad pun ponovo, niti drze distance a maske???? Koje maske???? Katastrofa. Pretpostavljam da ima mnogo njih koji su dosli iz inostranstva a da se nisu testirali.

    • drug on 02/07/2020 at 00:39

    Kako vandrendo stanje ulica u cvijicevoj gde doso ciganin iz Italije vec duze vreme skuplja de ljude zarasene pa i svalerku Apelujem da se fa ulica vise kontrolise pitaj te se zbog cega je doso kolkosam upucen izbacen

Komentari su onemogućeni.