Početna » ОСУЂЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

ОСУЂЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

од Паланка данас
0 Коментар

Након ефиксано спроведене истраге, Основно јавно тужилаштво у Смедереву закључило је три споразума о признању кривичног дела са тројицом окривљених због извршења кривичних дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи из чл. 350. ст. 2. Кривичног законика.

Основни суд у Смедереву је прихватио поменуте споразуме и дана 29.12.2022. године објавио пресуде којим су А.В. (1985.) из Липљана, А.Д. (1994.) из Белог Поља и М.М. (1981.) из Приштине оглашени кривим због тога што  су илегалним мигрантима без путних исправа, омогућили транзит кроз Републику Србију у намери са себи прибаве новчану корист.

Наиме, уговарајући новчану корист у износу од више стотина еура, окривљени су недозвољено вршили превоз миграната аутопутем у касним вечерњим сатима.

А.В. (1985.) из Липљана, А.Д. (1994.) из Белог Поља и М.М. (1981.) из Приштине осуђени су на вишемесечне казне затвора, а уз ову казну изречена им је и мера трајног одузимања предмета – аутомобила, који су употребљени за извршење кривичних дела, као и одузимање новца који је стечен противправно, као корист од извршења наведених кривичних дела

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept