ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ АНЂЕЛИЈЕ РОГЛИЋ У ЦЗК „МАСУКА“ 20. ФЕБРУАРА

У четвртак 20. фебруара од 19 часова у ЦЗК Масука у Великој Плани, биће отворена изложба слика Анђелије Роглић из циклуса Црвена илуминација.

Ако линија представља основно стање духа, онда је уметница Анђелија Роглић изразитим даром и трудом савладала многе техничке тајне и досегла сложеније сфере ликовног смисла и трајања.
Уметница Роглић нас уверава да је још од својих почетака тежила да ступи у далеке и непознате пределе, да их упозна и освоји. На том путу откривала је нове облике и боје, нове светове и другачија поднебесја.
Сада се представља новим циклусом који поседује другачију лирско-сликарску исповест и оно стање духа које носи нулту групу да може сваки организам да је прими, да јој се поново врати и да је на нов начин доживи.
Уобличене геометријске фигуре одишу складом и стварају утисак да теже да се ослободе материјалне тежине и да се вину у космичке просторе, како би нас из тог бескраја обасуле новим доживљајем и новим ликовним говором. Јер на овом радовима доминира склад боја и потеза и одраз су огромног стваралачког преображаја и тежње ка далеком, новом и другачијем.
Нови ликовни садржај Анђелије Роглић нов је у стваралачком доживљају и поступку и нуди присну комуникацију и сан о савршенству. Он исијава унутрашњу енергију и представља потпун свет, сам и себи довољан.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/otvaranje-izlozbe-andjelije-roglic-u-czk-masuka-20-februara/