четвртак, јун 20, 2024
Početna » Отворен конкурс за пријем ученика средњих школа у Србији у установе за смештај и исхрану ученика за школску 2024/2025. годину

Отворен конкурс за пријем ученика средњих школа у Србији у установе за смештај и исхрану ученика за школску 2024/2025. годину

од Паланка данас
0 Коментар

 

Mинистарство просвете расписало је Конкурс за пријем ученика средњих школа у Републици Србији у установе за смештај и исхрану ученика за школску 2024/2025. годинуПраво на смештај и исхрану у установи за смештај и исхрану ученика у Републици Србији имају ученици средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије и чије пребивалиште није у седишту школе коју похађају.

Право на смештај и исхрану у установи могу да остваре и ученици који имају држављанство државе у региону (осим услова који се односи на држављанство Републике Србије).

Установе у оквиру својих смештајних капацитета – до 10% од расписаног броја, наменски опредељују за смештај и исхрану ученика из осетљивих друштвених група.

Пријављивање кандидата на конкурс обавиће се у следећим роковимa:

  •  за прву расподелу – од 1. до 12. јула 2024. године,
  •  за преостала слободна места – од 26. до 28. августа 2024. године ,
  •  за осетљиве друштвене групе, за оне који нису добили смештај у првој расподели – од 26. до 28. августа 2024. године.

Ученици који према правилницима о наставном плану и програму стручних предмета средњег стручног образовања имају обавезу обављања професионалне праксе која се бројчано оцењује и улази у укупан просек оцене, обавезни су да се пријаве у првој расподели, а њихово рангирање обавиће се у другој расподели, када достављају сведочанства. Ученицима, који се не пријаве у периоду од 1. до 12. јула, неће се накнадно примати пријаве.

Кандидат приликом пријављивања на конкурс, уз пријаву на конкурс, подноси установи конкурсну документацију (оригинална документа или оверене фотокопије) наведену на овом линку.

Неблаговремене, непотпуне и од неовлашћеног лица поднете пријаве на конкурс, неће се разматрати.

Кандидати који су поднели пријаву са потпуном конкурсном документацијом рангирају се према укупном броју бодова оствареним по свим основама које се вреднују за пријем у одговарајућу установу.

ПРЕУЗМИТЕ

Конкурс за пријем ученика средњих школа у Републици Србији у установе за смештај и исхрану ученика за школску 2024/2025. годинуPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept