ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПАЛАНАЧКЕ УМЕТНИЦЕ КРИСТИНЕ ПИРКОВИЋ У БУДВИ

У Модерној галерији „Јово Ивановић“ у Будви, у четвртак 16. маја је отворена изложба слика и цртежа талентоване паланачке уметнице Кристине Пирковић под називом “Physica curiosa“.

На првом самосталном представљању у Црној Гори једна од најистакнутијих младих сликарки Србије представла је 20 својих радова у комбинованој техници на папиру и платну средњих и великих формата, насталих у циклусима „Ламент над Узвишеним“, „Пад човека“ и „О заповестима и паду“.

Kустоскиња исложбе Сенка Суботић казала је публици да је до изложбе дошло након Kристининих веома запажених наступа на овогодишњем Херцегновском зимском салону, те у склопу колективне изложбе „Трагом медиале“ у Модерној галерији у Будви прошлог јула.

Kристина Пирковић (28) дипломирала је 2014. на одсјеку за примијењену и ликовну умјетност, смјер зидно сликарство, Филолошко- уметничког факултета у Kрагујевцу, у класи редовног професора Жељка Ђуровића.

Мастер студије завршила је 2015. на истом факултету и на истом смјеру под менторством професора Жељка Ђуровића и коменторством доценткиње Јелене Шалинић Терзић.

Чланица је Удружења ликовних умјетника Србије (УЛУС) од 2018. године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/otvorena-izlozba-palanacke-umetnice-kristine-pirkovic-u-budvi/